Crea sito
INFOPOŽAREVACVESTI

U najavi radovi na kostolačkoj obilaznici

U najavi je skori završetak preostalih 400 metara obilaznice za Kostolac koja bi trebalo da rastereti saobraćaj kroz sela između Požarevca i tog mesta, prenosi RTS.

Zaobilaznica1_2016-04-12

Posle višegodišnjeg prikupljanja dokumentacije, radovi na obilaznici za Kostolac počeli su 2008. godine, ali nisu završeni. Stali su posle 5 kilometara, a do spajanja sa magistralnim putem za Veliko Gradište ostalo je 400 metara i tako je već 8 godina. Godine 2011. uhapšeno je više odgovornih lica iz Požarevca i Beograda zbog sumnje da su naduvali račune prilikom izgradnje kostolačke obilaznice.

Načelnik odeljenja za urbanizam lokalne samouprave Požarevac za RTS kaže da je Direkcija za izgradnju uradila nov planski akt. Taj planski akt je u zakonskoj proceduri, a održan je i rani javni uvid i usklađivanje u potpunosti.

Izmenama i dopunama plana detaljne regulacije za izgradnju kostolačke obilaznice predviđen je završetak preostalih četiri stotine metara i priključenje na državni put ka Velikom Gradištu.

U okviru tog projekta uskoro počinje i izgradnja kružnog toka na obližnjoj zabelskoj raskrsnici, koja zbog čestih saobraćajnih nesreća predstavlja crnu tačku:

„Kada se usvoji taj plan detaljne regulacije, tj. izmena tog plana, onda ćemo videti tačno koliko košta i onda radimo realizaciju javne nabavke i izrade tog dela puta“, rekao je Mitar Karadžić, direktor Direkcije za izgradnju Požarevac.

Kad budu završene sve papirološke i pravne procedure, i počnu radovi na terenu, Požarevac i Kostolac biće spojeni kraćim i boljim putem. U Požarevačkoj direkciji za izgradnju nadaju se da će to biti do kraja ove godine.

Zanimljivo je da kostolačka obilaznica ne postoji u katastarskim knjigama, pa će biti potrebna i njena legalizacija. Ali to je već stvar procedura. Požarevljanima i Kostolčanima je ona i stvarna i potrebna.

Izvor: RTS

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close