Crea sito
DOGAĐAJIVELIKO GRADIŠTEVESTI

VELIKO GRADIŠTE: Dodeljene Interaktivne školske table odeljenjima u Doljašnici i Tribrodu(FOTO/VIDEO)

Predstavnici opštine Veliko Gradište, posetili su juče područna odeljenja Osnovne škole “Ivo Lola Ribar“ i “Miša Živanović“ u Doljašnici i Tribrodu, kako bi im uručili interaktivne školske table.

M03_2754

Da kontinuirano ulaganje opštine u obrazovanje daje vidljive rezultate očituje se i u nizu postignutih uspeha na regionalnim i republičkim takmičenjima.

Do sada je za sve škole na teritoriji opštine obezbeđeno preko 30 tabli kako bi se svoj deci obezbedili isti uslovi za školovanje, naročito kako učenici u manjim odeljenjima ne bi zaostajali za vršnjacima iz većih sredina. Područna odeljenja ovih škola u Doljašnici i Tribrodu trenutno pohađa po dvanaestoro učenika u svakom odeljenju.

Uvođenje interaktivnih elektronskih tabli u nastavu omogućava veću raznovrsnost sadržaja i metoda u nastavi te veću kreativnost nastavnika i učenika, a samim tim i veću motivaciju za učenje.

Pored obezbeđenja nastavnih sredstava i učila, u razgovoru sa direktorima škola i nastavnicima tokom ove posete, predsednik je najavio i pomoć opštine za saniranje objekata u kojima se nastava izvodi kako bi se poboljšali uslovi rada i održavanje nastave u ovim odeljenjima.

Izvor: SOVG

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close