Crea sito
DOGAĐAJIVESTIŽAGUBICA

ZVANIČNO: Od 01. aprila besplatan prevoz sa prevoznikom Arriva Litas, za sve građane opštine(VIDEO)

Ugovorom sa prevoznikom Arriva Litas, koji je potpisan pre nekoliko dana, u opštini Žagubica besplatan javni prevoz i zvanično je obezbeđen za sve meštane ove opštine Braničevskog okruga.

-U_opstini_Zagubica_besplatan_prevoz_za_gradjane-496x234

Besplatan javni prevoz na području opštine koja ima oko 13.000 stanovnika, doskora je bio omogućen đacima osnovnih i srednjih škola, a prevoz je bio „gratis“ i za predškolce. Posle sastanka Opštinskog veća polovinom marta, odlučeno je da prevoz bude besplatan za sve, nakon čega je usledilo raspisivanje tendera za firmu koja će prevoziti meštane žagubičke opštine.

U Žagubici funkcionišu prevoznici „Ovelija“, „Darkom“ i „Arriva Litas“, a pravo da prevozi građane Žagubice dobio je „Litas“

Ugovor su poslednjeg dana marta potpisali načelnik opštinske uprave u Žagubici Životije Ilić i Slavoljub Đorđević zamenik generalnog direktora „Arriva Litas“ za teritoriju Srbije. Ovaj vid javnog prevoza trebalo bi da meštanima predstavlja svakodnevnu finansijsku olakšicu jer se plaća iz opštinskog budžeta.

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović kaže da nije reč o prvoaprilskoj šali i napominje da je Žagubica druga opština u Republici koja ima besplatan prevoz za sve svoje žitelje. Ona je ujedno i prva opština u Braničevskom okrugu u kojoj građani neće plaćati javni prevoz.

Izvor: SO Žagubica

TPKNEWS

Najnovine vesti, informacije, najave događaja iz Braničevskog okruga, Srbije, Regiona i Sveta.

E-mail [email protected]

Related Articles

Close